Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Sretan vam nacionalni dan parfema

Share

Sretan vam nacionalni dan parfema

Među parfumerima, parfemskim bocama svih oblika i veličina, sjećanjima i promjenama raspoloženja, u ovom tjednu, od 18. do 24, obilježava se Nacionalni dan parfema s različitim inicijativama, s naglaskom na 21. marta.

Piše: Juraj Sotosek Rihtarec

Proslava rođena 2017. godine od strane Accademia del Profumo - promotora mirisne kulture koja je tek nedavno dobila široko priznanje i krovne kuće u španjolskoj za olfaktornu umjesti - sada je dosegla svoje treće izdanje, pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomskog razvoja. Brojne inicijative koje su planirane ovih dana imaju za cilj privući sve više publike ne-profesionalaca u svijetu mirisa, ne toliko da se bore za modu i održavaju njen komercijalni aspekt, nego da uđu u svijet satkan od priča, studija, istraživanja, kultura i sve ono na što čini gotov parfem.



Muzej parfema u Milanu, Palazzo Mocenigo / MUVE u Veneciji, muzej Piccolo Profumo Alchemico u Modeni organizirat će vođene ture i tematske konferencije, a Europska akademija esencijamiz Savigliana organizirat će mirisne rute po talijanskim botaničkim vrtovima, oni će biti promoteri niza inicijativa otvorenih za javnost, Palazzi Storici će se prisjetiti mirisa drevnih dnevnih soba, knjižare će postaviti prostore posvećene tematskim čitanjima, neke će poznate kuće otvoriti svoja vrata i otkriti svoje tajne, osjetilne laboratorije i mirisne aperitive. Zabavni i društveni momenti, kao i učenje, parfumerije sudionice ovog događaja, organizirat će evente usmjerene na poboljšanje mirisa i njihovu pažljivu prezentaciju.



Naposljetku, tek 21. ožujka, Accademia del Profumo će po prvi put otvoriti svoja vrata publici, prateći je tijekom cijelog dana posvećenog svijetu mirisa, uz doprinos bitnih, stručnih kuća i kreativnih noseva. Možete pristupiti svim slavljeničkim inicijativama diljem Italije i šire na web-stranici Accademia del Profumo.

Ova proslava je slavlje emocije kroz miris, jer miris je najjače čovjekovo osjetilo koje nas podsjeća na mjesta, vrijeme, emocije, ljubavi, on je tekuća biografija. Današnji dan je izvanredno osjetilno iskustvo koje ne smijete propustiti, makar bili sami sa sobom u svom domu.





Podijelite na: