Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Švicarsko umijeće stvaranja – Andy Tauer

Share

Švicarsko umijeće stvaranja – Andy Tauer

Švicarska, zemlja poznata po preciznim mehaničkim uređajima koji se često ugrađuju u satove koje bi svi željeli posjedovati. Andy Tauer, sinonim za švicarsko umijeće autodidakcije. Kemičar i IT stručnjak koji je postao jedan od najpopularnijih i najtraženijih parfumera današnjice.

Karijera mu je krenula uzbrdo sasvim slučajno. U period od tri godine, bavio se hobijem koji se zvao parfumerija. U slobodno vrijeme, pored svog IT posla, komponirao je parfeme koje je nastojao prodati. Nitko se nije “uhvatio” za njegove mirise i htio je odustati od svoje strasti. Tada se pojavio londonski kritičar parfema Luca Turin, koji je napravio veliku knjigu s kritikama mirisa. Andy Tauer mu je sasvim slučajno poslao uzorak parfema L’Air du Desert Marocain očekujući kritiku na svoj rad. Nakon što je knjiga publicirana, recenzija parfema je bila toliko odlična i s toliko pohvala da je tržište eksplodiralo te su parfumerije počele pitati za Andy Tauera.

Od tada je prošlo dvanaest godina i danas je Andy Tauer jedan od najčuvenijih parfema današnjice, koji je po mnogima napravio najbolji orijentalno-začinski miris u povijesti parfumerije, a to je upravo inačica L’Air du Desert Marocain.



Svi Tauer parfemi u sebi posjeduju visoko kvalitetne materijale koji su pomno odabrani i to je ono što ih krasi. PHI Une Rose de Kandahar na primjer, u sebi sadrži afganistansku ružu koja dolazi iz regije Kandahar i to je jedna od najcjenjenijih ruža današnjice. Parfem koji se ne može ponoviti svake godine jer je afganistanska ruža jako rijetka i ne proizvedu se dovoljne godišnje količine.


Les Annees 25 je miris koji je inspiriran s Belle Epoque erom, kada je Pariz bio melting-pot svjetske razine, dom za Hemingwaya, Fitzgeralda i ostale. Miris koji je aromatičan, drvenkast, zemljan i vrlo poseban. Plaza je jedno od rijetkih mjesta u Europi koje još uvijek u ponudi ima taj miris jer je limitiran zbog svojih sastojaka.



Sve to čini Tauer parfeme vrlo posebnim, luksuznim i rijetkim. Plaza parfumerija ima čast da u svom portfoliu ima Tauer mirise jer Tauer odabire vrlo, vrlo malo prodajnih mjesta u svijetu gdje će njegova remek djela biti izložena. Više o Taueru možete pročitati u narednim tekstovima.




Podijelite na: