Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Nasomatto: cool avangardni parfemi

Share

Nasomatto: cool avangardni parfemi

Radikalni koncept nove ljepote

Iza talijanskog naziva („nasomatto“ bi značilo „ludi nos“) stoji nizozemski brend, a iza njega čuveni kreator parfema, „nos“ Alessandro Gualtieri, koji je stvarao parfeme za kuće Fendi, Versace, Helmut Lang i Diesel. Nasomatto ima 12 parfema visoke koncentracije i kvalitete, potpuno avangardnih, cool imena i kombinacija. Prvi su izašli 2008. godine, a posljednji je kreiran 2018.




Kao i neobično ime, koje se prosto ureže u pamćenje, i sami parfemi ovog brenda su upečatljivi, definitivno nisu za svakoga, različiti su od svega što ste probali, ali su istovremeno vrlo nosivi i zasigurno vrijedan dodatak nečije parfemske kolekcije.

Dolaze isključivo u mililitraži od 30 ml i u varijanti extrait de parfum, a sve to skupa sa kvalitetom komponenti i činjenici da je dizajn bočice zaista nešto o čemu se ovdje pomno razmišljalo, čini Nasomatto parfeme zaista luksuznim proizvodom, oni su nešto što s razlogom želimo.

Kao i većina parfema iz kategorije niche, umjetničke mirisne kreacije ovog branda imaju zvučna i intrigantna imena, ponekad i kontroverzna, ali imena koja nećete zaboraviti. Tu su Black Afgano, Absinth, Baraonda, Blamage, China White, Duro, Hindu Grass, Narcotic Venus, Nuda, Nudiflorom, Pardon i Silver Musk.

Svi ovi parfemi imaju jednak oblik bočice, ali se detalji, posebno izvedba čepa, razlikuju. Čep nastoji da se stopi s prirodom, tako da su neki kreirani kao grana breze (Blamage), neki kao pluto (Baroanda) , mahagonij (Duro) ili ugljenisano drvo (Black Afgano).

Ovo su apstraktni parfemi koji pokušavaju sažeti bit, esenciju onoga čime su inspisani – tako začinsko-kožni Duro predstavlja esenciju muškarca, sa dodatnom afrodizijačnom komponentnom i tvrdnjom da „pojačava izdržljivost muškaraca“ (šta god to značilo), dok  Narcotic Venus nastoji ispoljiti neodoljivu snagu ženskog načela i moći. Nudiflorum je uniseks parfem, a nastoji prikazati srž intimnosti.

Nasomatto Duro Eau De Parfum Man Fragrance (30ml)
244.00 KM
Nasomatto Narcotic V. Eau De Parfum Man Fragrance (30ml)
245.00 KM
Nasomatto Nudiflorum Eau De Parfum Unisex Fragrance (30ml)
245.00 KM

Jedan od najprodavanijih je Black Afgano, za koji tvrde kako „najviše podsjeća na dobar hašiš“. Nećemo ulaziti u to šta to znači, ali zelene note kanabisa smještene u vrh mirisne piramide ove kreacije, praćene drvenim, smolastim i notama dima i kafe, obećavaju čvrst, muževan parfem, od kojeg ne trebaju bježati ni žene.

Nasomatto Black Afgano Eau De Parfum Unisex Fragrance (30ml)
245.00 KM
Nasomatto Blamage Eau De Parfum Unisex Fragrance (30ml)
244.00 KM



Blamage, za koji kreator u šali kaže da je rezultat greške i blamaže, je ravan parfem skandinavske tundre, isto tako jednostavan kao i estetski principi Skandinavije, pun čudnog svježeg mirisa brezove kore, laganog mošusa i jelenje kože. Definitivno je nešto što morate pomirisati, makar zaključili da nije za vas. Ovaj parfem je ujedino i dio umjetničkog projekta Gualtierija i pušten je u promet 2014. zajedno sa filmom čije je naziv The Nose – Searching for Blamage.

Radi se o autentičnim, mističnim, ali i radikalnim parfemima koji stvaraju jednu novu vrstu ljepote i nude stvari za koje niste ni znali da ih želite. 



Podijelite na: