Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
BORBA PROTIV STRESORA I TOKSINA

Share

BORBA PROTIV STRESORA I TOKSINA

Odbrana kože od zagađenja sa Shiseido SKINCARE magijom

Kada prihvatimo činjenicu da se zagađenje zraka na planeti diglo do neslućenog nivoa (čak 92% čovječanstva živi u gradovima koji ne ispunjavaju standarde kvaliteta zraka), neće nas iznenaditi da borba sa ovim zastrašujućim problemom ostaje “vruća tema” za budućnost.

 

Naravno, dobro smo upoznati i kakav destruktivan uticaj ova zagađenja imaju na naše zdravlje. Ali koliko od nas zna da je ovim problemom naviše pogođena naša prva “brana” od vanjskog svijeta i naš najveći organ – KOŽA.







Dermatološki neprijatelj razorne snage

Naime, dermatolozi pojašnjavaju šta tačno povećani nivo toksina i stresora znači za stanje naše kože:

  “Problem je ozbiljan, jer pomaže formiranju slobodnih radikala -  molekula razorne energije, koje mogu oštetiti ćelije, doprinoseći starenju kože, što ukljućuje pojavu bora, finih linija, tamnih fleka i anomalije formiranja depigmentacijkih problema” – poručuje Dr. Laurel Naversen- Geraghty, sa prestižnog Stanford Univerziteta.

 

Naravno, svi znamo da ultraljubičaste zrake, bilo da im je porijeklo prirodno ili iz solarijuma, predstavljaju najveće iskušenje kojem možemo izložiti vlastitu kožu. Zbog toga je zaštitni faktor “moranje”, da bi stanje kože održali zdravim i lijepim. Ali pripazimo na još jednog neprijatelja, koji nas vreba iza ugla! Zove se - ZAGAĐENJE i također umnogome doprinosi oštećenju ćelija i starenju. Itekako!  






Postoji riješenje na policama

 

Kako najbolje da se zaštitimo i “popravimo”? Proizvodi koji sadrže antioksidante su itekako od pomoći u prevenciji štete uzrokovane eksternim zagađenjima. Odlične opcije uključuju serume ili proizvode, koji sadržavaju zeleni čaj ili vitamin C, a istraživanja su pokazala da je u svrhu dodatne protekcije od onečišćenja, ključno aplicirati skincare sa antioksidantima na dnevnoj bazi - i to sa minimalnim zaštitnim faktorom SPF 30.

 

Ovaj put zagovornici smo jednostavne rutine, koja uključuje nekoliko ključnih proizvoda, nježnih, ali vrlo efektivnih! Dakle, uvijek tražite za sebe slijedeće:

 

-                efikasni, ne-agresivni hidratantni čistač koji neće “zguliti”, nego ojačati osjetljivu prirodnu barijeru kože.

-                koncentrat ili serum koji istinski rade na dubinskom jačanju imuniteta kože

-                kremu baršunaste teksture, koja će nahraniti i poput laganog ogrtača obaviti, te zaštititi kožu i tako vam donijeti dugotrajnu i primjetnu satisfakciju.

 

I tako, krenimo redom, od globalnog best-sellera…





SHISEIDO Clarifying Cleansing Foam

je maestro” među čistačima, koji odgovara svim tipovima, a dizajniran da naročito godi umornoj i dehidriranoj koži. Nježno eliminira nečistoće, održava prirodnu ravnotežu vlage i odbrambene mehanizme, a sve to pomoću sinergije mineralne vode sa Japanskih izvora, hijaluronske kiseline i Yomogi ekstrakta. Koristi benefite bijele gline, u cilju riješavanja agresivnih dnevnih taloga, dok Micro White puder otklanja mrtve stanice kože i višak sebuma - za mekšu i podatniju teksturu u tren oka! Kombinacija antioksidanata “svestrano” napada slobodne radikale, nastale vanjskim zagađenjem. Kap ovog čudesnog kremastog proizvoda ujutro i navečer donijet će dodir magije.


Clarifying Cleansing Foam (125ml)
102.00 KM


A potom slijedi najnagrađivaniji Shiseido skincare proizvod….


SHISEIDO Ultimune Power Infusing Concentrate 

se „usidrio na obalama” prirodne snage biljaka, a sve u cilju zaštite kože od oksidacije. Ginkgo Biloba, Perilla i Divlji Timjan sa istoka čine potentnu kombinaciju ovog revolucionarnog, ikonskog proizvoda, sa čak 38 inovativnih patenata u svom sastavu! Dok nova ImuGeneration Tehnologija, sačinjena od esencije korijena Irisa, ojačava otpornost unutrašnjih slojeva – “boostajući” Reishi Mushroom Ekstrakt povećava samoodbranu kože. Osnovna misija ove esencije mladosti jeste štititi i održavati sistem Langerhansovih ćelija, koje u optimalnim uslovima ispunjavaju ulogu imuniteta kože. Sloj ovog podatnog “skin boostera” ispod svakodnevnog Shiseido seruma i moisturizera, dovoljan je za najbolje rezultate i savršeno glatku teksturu kože. Dnevna hidratacija je također obavezna u cilju “zaključavanja” barijere kože, prevencije suhoće i zaštite od svakodnenih izvora iritacije i inflamacije.


Ultimune Power Infusing Cncentrat (30ml)
203.00 KM


Šlag na kraju! Ostao je i treći korak naše preporuke, fantastična inovacija…


SHISEIDO Benefiance Wrinkle Smoothing Cream 

formulom koja štiti integritet epidermalnog čvorišta, vidno smanjuje bore i “ filuje” našu kožu u samo dvije sedmice! Sadrži Kombu-bounce Complex, stvoren od japanskih morskih trava, koji sposobnošću „amortizacije“ pomaže napuniti bore iznutra. Ovaj kompleks pospješuje i proizvodnju proteina odgovornog za cjelovitost bazalnog sloja, što poboljšava okolinu za epidermalne stanice. Kada su ovako zbrinute, stanice proizvode kvalitetnije keranocite, koji štite kožu od stresora, te otpuštaju hijaluronsku kiselinu, da bi zadržali punoću – a proces starenja ovim je usporen! 

Benefiance Wrinkle Smoothing Cream Enriched (50ml)
223.00 KM


Ugodna i blagotvorna tekstura...

 

Shiseido kombinuje tri prvoklasna aktivna sastoka na biljnoj bazi – mukurossi, kurkuma i chlorella, da bi ograničio uništavanje elastičnih vlakana. Naime, kada je bazalni sloj promijenjen od enzima, poput onih stimuliranih UV zračenjem, različiti faktori mogu prodrijeti i uzrokovati oštećenja elastičnih vlakana. Tako nastaju bore i koža gubi elastičnost. Ekstrakt japanskog voća mukurossi u kombinaciji sa kurkumom, idealan je za borbu protiv ovog destruktivnog procesa.

    Krema ima laganu teksturu koja obavija kožu prilikom nanošenja, poput mekanog ogrtača, tako ugodnog da zaboravite da ga uopšte imate na sebi! Odiše zavodjivim citrusnim notama, koje joj daju aromaterapijska svojstva, pomažući umiriti svakodnevni stres.




Napisala i preporučila:

Samra Agić, Beauty Advisor

PLAZA Parfumerija

  















Podijelite na: