Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
PLAZA parfumerija je postala prva autorizovana parfumerija Creed parfema

Share

PLAZA parfumerija je postala prva autorizovana parfumerija Creed parfema

Kuća Creed, najstariji i vjerovatno najtajanstveniji parfemski brend na svijetu, osnovana je u Londonu prije više od 250 godina, tačnije 1760.


Osnovač je James Henry Creed, a kompanija se prenosi sa oca na sina već 7 generacija. Poznati po svojoj tehnici obrade sirovih materijala, preferiraju prirodne sirove materijale prije nego sintetičke zamjene.

 

Sa svojom dugom historijom, slavnom klijentelom kao što su članovi kraljevskih i predsjedničkih porodica, od kraljice Viktorije do JFK-a, preko Winston Churchill-a i Humphry Bogart-a, do današnjih celebrety-ja kao što su Robbie Williams ili glumci koji su tumačili lik Bonda, Sean Connery, Pierce Brosnan i Roger Moore koji svi koriste ili su koristili Green Irish Tweed), zatim, Sofia Vergara Jardin D’amalfi, Joan Collins Jasmin Imperatrice Eugenie, Angelina Jolie i Michelle Obama Love in White, Ricki Martin Creed Silver Mountain Water, Susan Sarandon Creed Santal Imperial i mnogih drugih, kuća Creed je sve ono što današnja selektivna parfemska industrija sa svojim masmarket pristupom nije.

 

Razlog pažnje i interesovanje koja Creed zaokuplja je u tome da Creed ignoriše sve konvencije moderne industrije mirisa. Ne reklamira se, ne angažuje slavne ličnosti u promotivne svrhe i zadržava ograničene distributivne kanale i pored toga što bi širenje značilo veći profit.

 

Creed parfemi bilo da su muški, ženski, unisex upakovani su u elegantne bočice koje predstavljaju modernu verziju hisorijskog nasljeđa. Green Irish Tweed iz 1985 je jedan od najpoznatijih Creed mirisa. Izuzetno uspješan je voćno mošusni Aventus inspirisan životom Napoleona Bonaparte. Koristeći moderan pristup histosrijskom nasljeđu, Creed epitomizira umjetnost u pravljenju parfema, apsolutni luksuz i bezvremenost.

 

Creed Aventus


Creed Aventus je voćno drvenasti miris za muškarce, lansiran 2010. Inspirisan zanimljivim životom Napoleona Bonaparte, reflektuje ideje njeogovog života, energije, uporonosti, rata, mira i ljubavi.




Top note Aventusa su prepune voćne svježine u formi crne ribizle, jabuke, ananasa i bergamota. U srednjim notama, možemo osjetiti slatke arome ruže, tonove breze, čistoću marokanskog jasmina i intenzivni pačuli. Kompoziciju zatvara miris hrastove mahovine, vanilem mošusa i ambre.

 



Love in White





Love in White parfemska voda je jedan od dragulja kuće Creed. Izuzetno svjež i ženstven, mlječni cvijetni buket su kreirali Olivier Creed, parfemski dizajner šeste generacije i Erwin Creed predstavnik sedme generacije porodice Creed. Parfem je inspirisan putovanjima i napravljen je od sastojaka koje je gospodin Olivier lično sakupio na pet kontinenata tokom svojih ličnih putovanja. Aroma ove izuzetne parfemske vode emanira svježinu i karakter i po ukusu je pojedinih izuzetno moćnih dama, kakve su na primjer Michelle Obama ili Angelina Jolie.



Aromatična kompozicija Love in White, otvara se akordima pomorandže sa španskog juga, srednje note čine riža, egipatski iris, jasmin sa italijanskih moriskih obala, narcis sa fransuske rivijere, magnolija sa planina Gvatemale i bugarska ruža. Bazu čine vanila sa Jave, kalabrijska ambra i indijska sandalovina. Creed Love in White odražava ljubav ka putovanju, osjećaj slobode i harmonije.






Podijelite na: