Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Prednosti

Dostava unutar 1-3 radnih dana
Besplatno pakovanje
1 besplatan uzorak
Besplatna dostava za sve narudžbe preko 100KM

Libre Eau De Parfum


179.00 KM

30mlŠIFRA 3614272648401

Raspoloživo stanje


W.PLAZA d.o.o. Sarajevo se trudi da opisi, slike i cijene proizvoda budu kompletne i bez greške. U slučaju grešaka pri prikazu informacija ne preuzimamo odgovornost.

+18 PLAZA cvjetića

Prednosti


Dostava unutar 1-3 radnih dana
Besplatno pakovanje
1 besplatan uzorak
Besplatna dostava za sve narudžbe preko 100KM

LINIJA

YSL LIBRE


OPIS LINIJE

YSL, brend na čelu luksuzne ljepote više od 50 godina, otkriva svoju novu liniju: LIBRE. Francuska riječ za „slobodno“, odaje počast upravo YSL-ovoj najvažnijoj i trajnoj vrijednosti: sloboda. Sloboda izbora. Sloboda da budeš sam. Sloboda da se sve živi do kraja.Bez kompromisa. Vaša pravila.


OPIS PROIZVODA

Majstori parfema Anne Flipo i Carlos Benaiim stvaraoci su velikog cvjetnog parfema Libre, s prepoznatljivim YSL obrubom. Goruća senzualnost cvijeta narandžaste boje Maroka, iskrivljena je aromom lavande porijeklom iz Francuske. Lavanda, tradicionali simbol muških parfumerija, dobiva svoj ženstveni oblik koji kulminira mirisom jedinstvenog YSL stava.


SASTOJCI

Gornje note ovog parfema su mandarina, lavanda, crna ribizla i petitgrain ulje. Srednje note čine jasmin i cvijet narandže, dok bazne note čine madagaskarska vanilija, kedar, ambra i musk.


O BRENDU

Yves Saint Laurent francuska je modna kuća koju je osnovao Yves Henri Donat Mathieu-Saint-Laurent. Yves Saint Laurent je simbol individualnosti, kreativnosti i luksuza, kako u modnoj industriji, tako i u svijetu kozmetike i parfema. Ekskluzivna šminka i originalni parfemi sastavni su dio njegove čuvene baštine. Laurentova karijera u modi započela je u nježnoj dobi od 17 godina, kada je bio pomoćnik Christianu Dioru. S Diorovom smrću četiri godine kasnije, Laurent je imenovan voditeljem kuće Diora sa samo 21 godinu. Još mladić kad je izbio rat za neovisnost Alžira, Laurent je 1960. godine upućen u vojsku i izgubio položaj u Dioru. Vojna služba i očaj zbog gubitka dizajnerskog položaja rezultirali su bolničkim boravkom. Nakon kratkog perioda oporavka, Laurent pokreće vlastitu modnu tvrtku i nastavlja da postane jedan od najutjecajnijih modnih dizajnera 1960-ih i 1970-ih. Prvi dizajner koji je najavio svoju ekspanziju od modne do konfekcijske odjeće, zaslužan je za pružanje šik modnih konfekcija dostupnih masovnom tržištu i za izradu gotovih proizvoda za renomirane dizajnere. Laurentova konfekcijska linija prodana je u buticima nazvanim Rive Gauche, koji će kasnije biti spomenut parfemom. Yves Saint Laurent ostao je aktivan kao glavni dizajner kolekcije do kraja osamdesetih. Nakon umirovljenja, niz dizajnera među kojima su Alber Elbaz, Tom Ford i Stefano Pilati proizveli su kolekcije za marku. Yves Saint Laurent preminuo je 2008. godine. Prvi miris kuće, Y za žene, predstavljen je 1964. Y i nekoliko drugih izdanja YSL-a, uključujući Rive Gauche (1970), Opium (1977), muški miris Kourous (1981) i Pariz (1983), postali su moderna klasika svijeta parfema i dalje su najprodavaniji.


Podijelite na:KOMENTARI / RECENZIJE