Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Mala dnevna rutina uz Clarins

Share

Mala dnevna rutina uz Clarins

Započnimo dan uz Clarins!

Odabrali smo nekoliko esencijalnih Clarins proizvoda za dnevnu rutinu njege kože i šminkanja kako bi vaš dan učinili ljepšim. Senzorne teksture ovih proizvoda, privlačni mirisi, proizvodi zasnovani na prirodi koji njeguju i čine Vas lijepim pretvorit će vašu jutarnju njegu u posebno vrijeme samo za vas.


Čišćenje - Gentle Foaming Cleanser

Za potpuni efekat čišćenja lica, kao da ste ga oprali sapunom a bez da se ono isušilo, uz njegu hidratantne kreme, Clarinsove pjene za lice Gentle Foaming Cleanser ostavlja kožu savršeno očišćenom, omekšanom i blistavom. Lagani nježni sloj lako se ispire hladnom vodom i pomaže u neutraliziranju učinaka sušenja tvrde vode. Pjena je dostupna u tri verzije: pjena za normalnu i kombinovanu kožu (sa sjemenom pamuka), pjena za masnu i kombinovanu kožu (sa tamarindom i mikro prelicama) i pjena za suhu kožu (sa shea maslacem).



Hidratacija - Hidra Essentiel linija

Jedna od glavnih problema svih tipova kože je dehidracija. Dehidrirana koža je najgora - ona vas čini da izgledate starijim, linije su istaknutije, koža nije gipka, javlja se osjećaj zategnutpsti, koža hrapava je i osjetljiva.

 

Sve ovo su sve razlozi zašto je slijedeći korak nakon čišćenja dubinska hidratacija kože. Savrešena linija za tu svrhu je Hydra-Essentiel linija koja napaja kožu organskim ekstraktom "lista života" - otpornom sočnom biljkom koja povećava sposobnost kože da zadrži vlagu, ostavljajući je ugodnom, blistavom i savršeno hidriranom. Kao prvi korak preporučujem dvofazni Hydra-Essentiel Serum, koji intenzivno hidrira, prodire dublje od kreme i priprema kožu za dalju njegu.

 

Nakon seruma, odaberite jednu od varijacija Hydra-Essentiel kreme - svilenkastu kremu za normalnu i suhu kožu, osvježavajuću gel kremu za masnu i kombinovanu kožu, ili bogatu kremu za veoma suhu kožu.




Pripremiti kožu - SOS Primeri



Clarinsovi SOS prajmeri služe kao mnogo više od podloge za puder i make-up; oni predstavljaju svojevrsni hibrid njege lica i make-upa, a paleta od šest različitih nijansi prajmera sa sobom nosi različite funkcije. 

·       00 Universal Light donosi blistavost koži lica

·       01 Rose bori se protiv umornog izgleda kože

·       02 Peach umanjuje imperfekcije na licu

·       03 Coral umanjuje tamne mrlje

·       04 Green umanjuje crvenilo

·       05 Lavender vidljivo razvedrava žućkasti ten


Dnevni Make-up

Za svakodnevni izgled, idemo sa prirodnim look-om koji je brz, njegujući i efikasno ističe vašu prirodnu ljepotu u samo četiri jednostavna koraka:

1. Puder - Skin Illusion 

Savršeni hidratantni tekući puder teksture seruma za postizanje savršeno prirodnog izgleda kože lica, pruža odličnu prekrivenost bez da izgleda očigledno previše našminkano.  Ujedno, ovaj puder njeguje lice, te štiti od sunca i zagađenja u zraku.





2. Rumenilo - Joli Blush

Sa ovim ultra pigmentiranim i veoma postojanim rumenilom u preslatkom pakovanju u jednom zamahu ćete isaknuti obraze. Rumenilo je obogaćeno biljnim uljima cijelih lješnjaka koja njeguju i ugađaju koži.




3. Maskara - Supra Volume

Volumen i njega u samo par poteza! Supra Volume maskara trepavice čini debljima, gušćima i punijim. Formula je obogaćena voskom akacije, biljkom iz reda mimoze koji se koristi u nafinijoj kozmetici, te pantenolom.





4. Usne - Natural Lip Perfector

Za kraj, nanesite posebno njegujuće sjajilo za usne (koje nije ljepljivo!), dajući im malo boje i puniji izgled. Nježna tekstura gela za usne i spužvasti aplikator osvajaju sva vaša čula blagim mirisom bijele čokolade.  Usne čini mekim, glatkim, njegovanim i punijim. Sadrži shea maslac i mango.




()
KM
()
KM
()
KM
Sos Primer (UNIVERSAL)
71.00 KM
Skin Illusion Natural Hydrating Foundation Spf15 (30 ml)
89.00 KM
Joli Blush (1)
72.00 KM
Supra Volume Mascara (6ML)
62.00 KM
()
KM









Podijelite na: