Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Lijepa i njegovana i u 40-tim

Share

Lijepa i njegovana i u 40-tim

Uz Clarins Extra Firming kolekciju

U 40-tim godinama koža gubi ključne elemente odgovorne za mladalački izgled. U našem tijelu događaju se brojne promjene,razina hormona počinje prirodno opadati a sa njima i kolagen i elastin. Gubitak tonusa,elastičnosti,čvrstoće te pigmentacije,neujednačen ten i sivilo kože su neminovne posljedice.

U srce Extra-Firming , Clarins je ugradio ekstrakt cvijeta klokanova šapa kako bi povratio mladolik izgled kože!


Kangaroo flower

Anigozanthos flavidus

 

Cvijet klokanova šapa raste na pješčanim ravnicama zapadne Australije. To je plodna biljka koja proizvodi veliku količinu sjemena i uspijeva se uspješno rasprostraniti u teškim uvijetima.Clarins istraživači istražili su izvanrednu sposobnost biljke da se reproducira, a njihova istraživanja pokazala su da njezin ekstrakt pomaže regeneraciju kože.       Domorodcima u Australiji, ta biljka s cvijećem koja podsjeća na klokanovu šapu, ima posebnu ulogu. Lako se rasprostranjuje, cvjetovi su grupirani na jednoj stabljici tako da ga ptice mogu lakše oprašiti. Na isti način, ovaj ekstrakt je sposoban poboljšati regeneraciju kože, štičeći  skupinu stanica u samom izvoru čvrstoće.

Sa Extra-Firming linijom, koža je čvršća, zaglađenija i vidljivo mlađa. Momentalno, konture lica su zategnutije, a koža je ujednačenija. Primjetan je osjećaj ugode. Iz dana u dan, koža je čvršća, bore su manje vidljive, ten je blistav i ravnomjeran. Koža je zaštićena od svakodnevnih zagađenja.


Extra Firming Day cream


Regenerirajuča dnevna krema koja svojiom mekom,topivom teksturom stvara ugodan osjećaj na koži.Cvijet kengurova šapa i ekstrakt mitracarpusa pomažu vidnom poboljšanju elastičnosti i čvrstoći kože.Organski cvijet leaf of life,shea maslac i zobeni šećer daju efekat trenutne zaglađenosti,regenerišu i hidriraju kožu.Pustinjsko sjeme i sjeme acerole rade prevenciju tamnih mrlja i pojacavaju blistavost.Formulisana sa Clarinsovim (anti pollution) kompleksom protiv zagađenja koji pomaže u zaštiti protiv učinaka zagađenja i slobodnih radikala.

Način korištenja:

Nanosi  se ujutro kao posljednji korak vaše kože lica nakon čišćenja .Izbjegavajte područje oko očiju.


Extra Firming Night cream


Iz noći u noć ova bogata krema djeluje obnavljajuce,čineći kožu čvršćom,reducirajući izgled linija i bora . Sadrži snažne biljne extrakte  koji hrane kožu vračajući joj blistavost i čvrstoću.

Način korištanja:

Nanosi se uveče kao posljednji korak, izbjegavajte područje oko očiju.


Extra Firming Phyto Serum                

 

Serum sa trenutnim i dugotrajnim lifting efektom za vidljivo čvršću kožu i redefinirane konture lica .Ektrakt kengurovog cvijeta i organskog mitrakarpusa postižu sintezu kolagena,ekstrakt bijele vucike i secera pospješuju lifting i podižu konture lica a dvostruka doza hijaluronske kiseline vraca kozi vlagu,elasticnost i blistavost.

Način korištenja :

Nanosi se ujutro i/ili uvece kao drugi korak vaše njege kože lica ,poslije čišćenja a prije kreme.Izbjegavajte područje oko očiju.


Extra Firming yeux

 

Intenzivni tretman koji zaglađuje bore oko očiju i umanjuje natečenost i tamne kolutove. Koža je čvršća,hidratizirana a bore manje vidljive.Ekstrakt  klokanovog cvijeta i organskog mitrakarpusa učvršćuju i podižu kožu.Ekstrakt drveta svile,kestena i kofein bore se protiv natečenosti i tamnih kolutova a a uljni ektrakt slatkog badema i Clarinsov ( anti pollution ) kopleks protiv zagađenja zaslužni su za zaštitu i njegu. Zaglađujući efekat seruma i njegujući efekat balzama u jednom proizvodu.

Način koristenja:

Koristi se ujutro i uvece .Malu količinu proizvoda zagrijati na jagodicama prstiju .Nanijeti laganin tapkanjem na donji kapak od sredine prema vani a zatim i na gorni kapak bez natezanja  kože.


Extra firming mask


Clarins maska protiv starenja koja oslobađa stres stvorena je da vašoj koži pruži malo odmora i opuštanja. Ova aromatična biljna formula izvrstan je način da odvojite vrijeme za sebe i istovremeno postignete mlađi izgled kože. Nanesite je pomoću Clarinove metode pritiska za vidljivo glađe linije i boren,smanjenje znakova umora i vracanje sjaja koži. Sadrži mješavinu ekstrakta organske zelene banane i majčine dušice koji pomažu elastičnosti i čvrstoći kože te oživljavaju njen  sjaj. Palmitoil glicin vidno minimizira stresne linije i bore - za kožu mlađeg izgleda za samo 10 minuta! Umirujuća kremasta gel tekstura, sjajne ljubičaste boje i opuštajući aromatični biljni ekstrakti umiruju osjetila za prekrasan osjećaj blagostanja.

Način korištenja :                  

Tapkajte par sekundi prstima po licu da podstaknete cirkulaciju. Ugrijte proizvod između dlanova,nanesite debeli sloj proizvoda počevši sa sredinom lica prema vani. Odstranite nakon 10 minuta mlakom vodom ili pamučnim tuferom.


Extra Firming Jour Wrinkle Control Firming Day Cream All Skin Types (50ml)
172.00 KM
()
KM
Extrafirming Serum (50ml)
198.00 KM
()
KM
Extra-Firming Mask (75 ml)
142.00 KM




Napisala i preporučila:

Vedrana Mecan Alić, Beauty Advisor at Plaza parfumerija








Podijelite na: