Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Bogata obnavljajuća linija za super-hidrataciju iz skincare kuće Clarins

Share

Bogata obnavljajuća linija za super-hidrataciju iz skincare kuće Clarins

Intenzivan hranjivi tretman za „žednu“ kožu


Globalno je poznata i priznata činjenica da skin care eksperti iz kuće Clarins, već decenijama, u svoje proizvode iz prirode „ekstraktuju“ samo najvrijednije i najzdravije sastojke, koji su potrebni da bi se naš „najveći organ“ (koža) preporodio i povratio izgubljeni sjaj. Pri tome, vraćajući prirodi uslugu, regeneracijom biljnih kultura, kao što rade i na regeneraciji i očuvanju našeg sveukupnog izgleda.

Međutim, čini se da su ovaj put prevazišli i same sebe, stvarajući savršenu liniju proizvoda koja će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnije „žedne“ kože, koja naprosto proguta sve što joj se ponudi.  

O čemu se radi? Naime, ukoliko želimo sveobuhvatnu njegu i super-hidrataciju, bez dodatnih proizvoda i tretmana, linija Nutri-Lumière je kao stvorena za nas!  

Pomoću snažnog dueta aktivnih sastojaka iz divljeg kestena, koji djeluje na mrežu mikrohranjivih sastojaka, Nutri-lumiere skincare proizvodi vraćaju sjaj pothranjenoj koži, čineći ten revitaliziranim, hidratiziranim i blistavim. Divlji kesten sadrži skrob, smjesu saponina nazvanih escin, tanine, proteine i vitamine B1, C i K, uz provitamin A. Ljekovita svojstva ove biljke su odavno poznata, a u narodnoj medicini divlji kesten je neizostavan,  jer djeluje ubrzavajuće na proces izlučivanja štetnih tvari, tonizirajuće kod slabe cirkulacije, a na kožu djeluje regenerativno, jer sprječava razgradnju hijaluronske kiseline, koja doprinosi ovlaživanju i svježini kože.


Clarins „hranjive“ inovacije protiv starenja kože

Mikrohranjivi sistem- „sistem protiv starenja“ - neophodan je za kožu, ali starenje fibroblasta utječe na njegovu sposobnost funkcionisanja.  Rezultat? Neujednačen ton kože, intenzivna suhoća i „dosadan“ sivi ten. Pojednostavljeno, naša koža je gladna i suha!

Stoga su Clarins laboratorije u svom istraživanju kombinirale snagu dva aktivna sastojka unutar Nutri Lumière - molekule organski ekstrakt cvijeta divljeg kestena i aktivne - escina. Ovaj okrepljujući dvojac maksimizira prodor hranjivih sastojaka u kožu, osiguravajući da je koža nahranjena i blistava, poboljšavajući mrežu mikrohranjivih tvari, kako bi se efikasnije isporučivali ključni hranjivi sastojci. Zahvaljujući ovom vitalnom duetu, koža ostaje „sita“ i energizirana, sa obnovljenim sjajem.

Duboko nahranjena iznutra, jača i regenerirana, koža blista od ljepote i to se vidi. Sumirano, neki od benefita koje nam donosi novi Nutri-Lumière jesu:

·               Intenzivna njega za zrelu kožu

·               Vraća sjaj kože i posvijetljuje tamne fleke

·               Podiže i nadopunjava duboke bore

·               Pojačava zaštitnu funkciju kože

·               Sadrži Clarins kompleks protiv zagađenja







Nutri-Lumière Treatment Essence – losion za sve tipove kože

Reteksturizirajući losion protiv starenja, koji priprema kožu za nanošenje narednih koraka njege. Ovaj svilenkasti i hidratantni koncentrat sadrži Sabdariffa cvjetne kiseline, koje rade blagi piling čineći kožu nježnom i sjajnom, te savršeno spremnom da uzme najbolje iz proizvoda koji slijede. Koktel aktivnih sastojaka, uključujući organski ekstrakt harungane, zobenog šećera i shea maslaca, kao i inovativni vitalni duo organskog ekstrakta cvijeta divljeg kestena i escina pomažu učvršćivanje i revitalizaciju zrele kože, koja je postala suha i krhka.










Nutri-Lumière dnevna krema za sve tipove kože

Ova nježna hranjiva i obnavljajuća dnevna krema revitalizira, reteksturira i poboljšava zdrav izgled kože. Radi se o blagotvornoj formulaciji, koja svojim biljnim sastojcima pruža intenzivnu njegu, kako bi koži vratila sjaj.




Kreme Nutri-Lumière sadrže kompleks biljaka koje će nas riješiti briga starenja kože, tačnije činjenice da mreža hranjivih sastojaka ne funkcionira više efikasno, a da barijera kože slabi zbog čega koža postaje suha. Pored divljeg kestena, za jačanje i zaštitu je zadužena Wakame -smeđamorska trava, poznata po svojim terapeutskim osobinama, te neizostavna Harungana, drvo sa moćnim regenerativnim antiseptičkim i ljekovitim svojstvima. Pustinjska datulja je drvo sa moćnim sistemom korijenja, a pasta dobijena od njenih plodova tradicionalno se koristi za čišćenje kože i smanjenje tamnih mrlja, koja nam u kombinaciji sa crvenom algom – Furcellaria, služi za stabilan rad ćelija. Ekstrakt Succory svojim svojstvima protiv slobodnih radikala, pomaže u stimulisanju prirodne obrane kože od štetnih materija, uz biljku Bijeli horehound koja se vijekovima koristi u liječenju respiratornih bolesti, savršeno je vezivo i „čistač“, koji se bori protiv štetnih efekata zagađenja.



Nutri-Lumière noćna krema za sve tipove kože




Izuzetno hranjiva i potentna noćna formulacija, koja nas njeguje nježnim dodirom i infuzijskom formulom, te je savršena za revitalizaciju i vraćanje sjaja našoj koži. Benefiti ove kreme jesu da intenzivno hrani, podiže i nadopunjava, pojačava zaštitnu funkciju kože, uz fenomenalni Clarins kompleks protiv zagađenja. Sastojci iz dnevne kreme ovdje su dodatno „boostani“ zapanjujućim ljekovitim blagodatima Huang Qi drveta, koje se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi za balansiranje neravnoteže u Qi - protoku energije - i povećanje janga u odnosu na jin. Korijen ovog drveta je u medicini pomagao u liječenju tuberkuloze, dok nježna tonizirajuća svojstva antimikrobnih listova ublažavaju bol i brojna nepoželjna stanja kože, uz pomaganje ćelijama u borbi protiv oksidativnog stresa, slobodnih radikala i zagađenja.




KUPI PROIZVODE




Nutri-Lumiere Day Cream (50ml)
242.00 KM
Nutri-Lumiere Night Cream (50ml)
256.00 KM
Nutri Lumiere Treatment Essence (50ml)
108.00 KM








Napisala i preporučila:

Samra Agić, Beauty Advisor

Plaza parfumerija














Podijelite na: