Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Da li znate na koje sve načine je aloa vera dobra za vašu kožu i kosu

Share

Da li znate na koje sve načine je aloa vera dobra za vašu kožu i kosu

Aloa vera je jedan od najpoznatijih sastojaka za njegu kože, pronaći ćete je bukvalno.

Ova biljka se u praksi pokazala kao izuzetno efikasan sastojak za njegu, a koristi se vjekovima. Posebno je u fokusu u ljetnjim danima ali ne dozvolite da vas to zavara: aloa bi trebalo da se nalazi na vašoj polici tokom cijele godine, kako u proizvodima za njegu kože tako i kose. Evo i zašto.

 

ŠTA JE ALOA VERA

Aloa je biljka koja se danas uzgaja svuda po svijetu ali osim toga što je omiljena među ljudima koji vole sukulente, ono što se nalazi u njenom mesnatom lišću čini je izuzetno kvalitetnim topikalnim tretmanom za kožu. Sam list aloe sadrži veliku količinu vode i zato koži pruža vlagu ali i spriječava njen gubitak. Pored toga, u njoj se nalaze i mukopolisaharidi koji također pomažu koži da zadrži vlagu.

 

Osim što hidrira, aloa ima i antioksidativno, protivupalno i antiseptičko dejstvo, te ubrzava obnovu kože i zarastanje rana, što je čini idealnom u saniranju opekotina svih vrsta, uključujući i one od sunca. Aloa pomaže i u smirivanju ujeda insekata i osipa tako što smanjuje otoke i crvenilo.


Real Squeeze Aloe Vera Cream (50ml)
24.00 KM
Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel (300ml)
7.00 KM
Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel Mask Sheet (30g)
3.50 KM


 

NA KOJI NAČIN JE DOBRA ZA KOŽU

Zbog svoje sposobnosti da zadržava vodu, aloa je odlična za hidrataciju kože lica i tijela ali to nije ni izbliza sve.

 

Aloa sadrži glukomanan (polisaharid) koji potpomaže zarastanje i obnovu kože ali i ubrzava stvaranje kolagena. Pored njega, u njenom sastavu se nalaze i vitamini C i E što je, u kombinaciji sa njenim antibakterijskim svojstvima, čini idealnom za tretiranje svih vrsta opekotina i manjih rana.


Fresh Herb Aloe Cleansing Foam (170ml)
6.00 KM
Aloe Vera Cooling Eye Serum (15ml)
16.50 KM


 

NA KOJI NAČIN JE DOBRA ZA KOSU I KOŽU GLAVE

 

Koža glave profitira od aloe na isti način kao i koža na ostatku tijela: aloa je umiruje, pomaže u obnavljanju ćelija i eksfolijaciji pa posljedično i u smirivanju peruti i svraba.

 

Kada je u pitanju sama kosa, aloa obnavlja i ojačava dlaku, te je čini glatkom i sjajnom.



Podijelite na: