Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Suprotnosti se privlače!?!

Share

Suprotnosti se privlače!?!

Zavodljivi parfemi spojeni od nespojivogMicallef, Desirtoxic

 

Desirtoxic, parfemske kuće Micallef je svojevrsno remek djelo imena koje mu savršeno pristaje. Naime, ova kreacija najprije počinje svoj vijek na vašoj koži sa snažnim udarom brtikih i osvježavajućih citrusa, limuna i bergamota koji daju uvodnu riječ glavnim likovima ovog djela. Poput drame, ovaj parfem ima dvije strane čija sama borba daje smisao kompoziciji. S jedne strane tu je "desire", predvođen notama mahune tonke, cimeta, kardamoma, crne ribizle i benzoina kao tipični protagonist. Dok Kanabis, mošus i mahovina predvode sa druge strane "toxic". Svo vrijeme postojanja ovog parfema na vašoj koži ove dvije strane će se neumorno boriti za nadmoć. Tonka i benzoin su tu da daju kremastu podlogu, cimet i kardamom začinjenu toplotu, i ribizla svoju karakterističnu kiselkastost. Dok kanabis donosi zelenu, umjereno mineralnu notu i zajedno sa blago zaprljanim mošusom i mahovinom iz hladne šume ne dopušta ovom parfemu da ode u pravcu klasične, kremaste, toplo začinske kreacije. Desirtoxic ni u jednom trenutku ne vuče pretjerano u pravcu ni striktno muškog a ni ženskog parfema, jedina strana na koju vuče je ona zavodljiva koja vam neće dozvoliti da prestanete njuškati ovaj parfem.

 

Desir Toxic Unisex Fragrance (100ml)
462.00 KM

 

 V-Canto, Lucrethia

 

Priča o Lukrecij počinje još 500 godina prije nove ere, kada ova snažna, ponosna žena biva obljubljena od strane Sexta tarquinusa, najmlađeg sina kralja Rima. Priča otprilike govori da nakon jedne noći pijančenja Sext Tarkvinije i njegovi prijatelji, uglavnom, isto značajni ljudi Rima odluče nenajavljeno pojsetiti svoje supruge. Tom prilikom jedino Lukrecija, supruga Tarkvinija Kolatina, se, kako priča kaže, ponašala pristojno. Drugom prilikom Sext biva pozvan u dom Kolatina i tokom noći dok su svi spavali prikrada se do Lukrecijine sobe, prijeteći mačem prisiljava je na obljubu. Lukrecija je bila neustrašiva, govoreći da je ubije jer za nju ponos je bio najvažniji. Ali, Sext je potom priprijetio da će je ubiti i baciti njeno golo tijelo kraj tijela sluge i time joj nanjeti još veću sramotu. Lukrecija, sljedećeg jutra istu priču prenese suprugu i bratu, koji je najprije uvjeravaju da nema potrebe za osvetom jer kako oni kažu, nije obeščašćena. Lukrecija, kojoj je ponos bio najpreći, tog momenta oduzme sebi život. Tada njen suprug Tarkvinije Kolatin i brat Lucije Brut okupiše narod i zajedno prognaše Tarkvinija Oholog sa trona nakon čega Rim postaje Republika..... V Canto - brend poznate italijanske parfemske obitelji je njihova oda domovini. Terenzi u svom valsništvu imaju tri parfemska brenda, Tiziana Terenzi, Giardino Benessere i V Canto. Svaki kroz svoje kreacije provlači drugu temu, a kod V Canto to je upravo ta ljubav prema širokoj povjesti Italije.

 

Lucrethia Parfum Unisex Fragrance (100ml)
374.00 KMLucrethia, poput neustrašive žene koja je inspiracija za ovo djelo, senzualna, snažna, nezaboravna i sve samo ne neupadljva. Lucrethia je floralno gurmanski parfem koji se otvara notama kruške, petitgraina i ružičastog bibera koji će tu biti kroz čitavo trajanje ovog parfema. Zatim dolazi tu kafa, amber i kakao i kada ne bi spomenuli određenu dozu sličnosti sa čuvenim Black Opium-om kuće YSL zavaravali bismo sami sebe. Ono što pak ovu kreaciju odvlači u drugom smjeru, svjetlijem i nešto nosvijiem je cvijet jasmina. Jasmin, ovdje svojom "bright" slatkom svježinom ukroćuje te gurmanske note kafe, kakaa i kasnije vanile da ne odu u previše mračnom smjeru već da se kreću u nekom konstantnom limbu između svjetla i mraka. Lucrethia je od strane Paola Terenzija, parfumera ovog remek djela, okarekterisana kao unisex parfem, i iako bi zasigurno bio dosta manji izazov za bilo koju ženu da ga iznese, sigurno da ima muškaraca koji bi rado za sobom ostavljali trag ove brilijnatne počasti jednoj od mnogih hrabrih žena koje su svojim udjelom ispisale stranice historije.

  

Zadig & Voltaire, This is him

 

Zadig & Voltaire jedan je od rijetkih, relativno mladih dizajnerskih brendova koji se uspio progurati do društva najboljih. Iako stotine, ako ne i hiljade modnih brendova se okušalo u svijetu parfema rijetko koji su uspjeli parirati onim, svima nama dobro znanim. Pak jedan od onih koji je uspio je definitivno Zadig & Voltaire. Danas ćemo se osvrnuti na njihovu toaletnu vodu pod nazivom this is him. This is him, koji dolazi u nepravilnoj i neprovidnoj crnoj bočici već nagovještava šta se od njega može očekivati. Te 2016. Kada je stupio na scenu bio je pravi boom za blago uspavanu dizajnersku scenu. Iako parfem od svega 5 nota, this is him je izuzetno zanimljiv miris koji se kroz čitav svoj vijek neprekidno mijenja. Teško je govoriti o dominantnim notama u njemu, jer izuzev grejpfruta koji samo daje dašak svježine ovoj mračnoj muževnoj kompoziciji, sve note su dosta prominentne. U otvaranju crni biber je ono što će vas prvobitno dočekati u kombinaciji sa suhim tamjanom. Nakon par minuta počinje se nazirati sandalovina i vanilija koja u paru sa crnim biberom daje mistično zavodljivi miris koji na trenutke vuče i na tu bourbon vaniliju. Kada uđe u duboki drydown moglo bi se reći da su sve note izuzev grejpfruta dosta primjetne. Kremasta Vanilas-sandalovina baza sa spicy biberom i shim tamjanom je neki finalni produkt. Kombinacija sakralnog sa blago gurmanskim. Za jesenje i zimske dane siguran pogodak za one koji žele ostati u okvirima dizajnerskih parfema ali željni određenog izazova.

This Is Him! Eau De Toilette (30ml)
119.00 KMPiše: Segor Karić
Podijelite na: