Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Xerjoff ili kako me je moja baka iz Hrvatske zvala, Sir-joff...

Share

Xerjoff ili kako me je moja baka iz Hrvatske zvala, Sir-joff...

Ime Xerjoff je nastalo, kako on kaže po nadimku koji mu je dala njegova baka iz Hrvatske, zvavši ga sir-joff a što je zbog zvučnosti postalo to Xerjoff.



Xerjoff, luxuzni talijanski brend osnovan 2004. godine od strane Sergia Moma, u želji za stvaranjem posebnog brenda, brenda koji neće biti samo još jedan u nizu nego će povlačiti korijene iz vremena kada su parfemi bili, kako on kaže za Cafleurebon.com, veoma indivdualni i kada se u samu bočicu ulagalo koliko i u parfem u njoj.



Xerjoff - Homme



Brend svoju avanturu započinje I danas aktuelnim parfemom pod imenom “Homme” u želji za stvaranjem istinskog, sirovog mirisa kože. I zaista u ovom parfemu dominanta nota kože es ponaša na zaista nesvakidašnji način. Uz pomoć vetivera I drvenih nota ovaj parfem ima miris spaljene kože, na trenutke gotovo možete osjetiti njegovu toplotu kako prži vaše nozdrve I u vama stvara osjećaj određenog strahopoštovanja. Ne zato što je nešto nepoznato već upravo jer znate ko je I šta je.

 

Xerjoff – More Than Words



Ne mogu ga prestati njuškati. Dominantoj noti ouda ovdje društvo pravi voćni koktel koji u dubokom drydownu podsjeća na žvakaću gumu koja satima nakon što ste je stavili u usta idalje ima intenzivan ukus. Oud sa floralnim notama stvara ovu kompoziciju veoma dualnom u smislu da ona za vas može biti voćna žvakaća guma ili ultra odmjerena kompozicija koja zahtjeva najstriktniji dress code.

 

Xerjoff – Naxos



Za neke vrhunac parfumerstva a drugima ipak besramna kopija Muglerovog - Pure Havane?! Istina je ipak puno bliže prvoj opciji. Iako vuče određene sličnosti sa, sada već legendarnim Pure Havanom, Naxos je legenda sa svojim imenom. Možda I najbolja krema na koju je moj nos imao čast da dođe u dodir sa. Nakon otvaranja oštre lavande sa jakom dozom meda to sve brzo dolazi u besprijekorno ublendani kremasti raj. Svaka nota ovdje radi za drugu. Tonka I Vanila daju tu slatku kremu, duhan daje karakter blago oštrim mirisom, lavanda mu daje profinjenost I cimet toplotu. Naxos je s razlogom ono što jeste. Moderna legenda.

 

Xerjoff- Cruz del sur 2



Ljeto ne mora nikada završiti! Cruz del sur 2 je voćni parfem kakav niste ni znali da vam je trebao. On je drugačiji od svega što ste do sada imali priliku probati. Mango, Guava I mlijeko su glavni akteri ovog ludog sorbea u boci. Mango I Guava su tu mirisno, a mlijeko za teksturu. Egzotičan, sladak, neodoljiv I potpuno drugačiji. Dokaz da i kremasti, mliječni parfemi mogu biti savršeni za jesen, a opet dovoljno jak I potentan da kroz čitavu godinu može biti vaš bijeg pod omiljeno drvo koje vas kraj mora čuva u hladu.


PARFEMI O KOJIMA SMO PRIČALI

Xerjoff 1861 Naxos Eau De Parfum Unisex Fragrance (100ml)
482.00 KM
Xerjoff Cruz Del Sur Ii Parfum Unisex Fragrance (50ml)
462.00 KM
Xerjoff More Than Words Eau De Parfum Unisex Fragrance (50ml)
355.00 KM



Piše: Segor Karić





Podijelite na: