Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Novi ekskluzivni niche brend Ramon Monegal dostupan u Plaza parfumeriji

Share

Novi ekskluzivni niche brend Ramon Monegal dostupan u Plaza parfumeriji

Parfumerija Plaza bogatija je za još jedan niche brend - Ramon Monegal. Monegal je ime s tradicijom već 101. godinu i sinonim za najcjenjenije parfemske sastojke.

Pričajući o Ramonu Monegalu, dotičemo se jedne od najlijepših i najromantičnijih priča u svijetu parfema koja omeđuje španjolsku povijest i kraljevsku obitelj. Ovaj karizmatični španjolac, koji je rođen u Barceloni, jedan je od najproslavljenijih parfumera današnjice. Svoju slavu duguje svojoj strasti i talentu kojeg pokazuje kreirajući rijetke i ekskluzivne parfeme svijeta koristeći iznimno skupe i rijetke sirovine. Njegove strasti nisu samo parfemi, već i arhitektura, biciklizam te skupocjeni motori. Parfem Mon Cuir nastao je kao inspiracija kožnim sjedalom svojeg Harley Davidsona kojeg je dobio na poklon za svoj pedeseti rođendan.

Kamen temeljac slave prezimena Monegal počinje davne 1906. godine kada svoja vrata otvara Myrurgia, najvažnija tvornica mirisa i sapuna u povijesti Španjolske koju je osnovala prabaka Ramona Monegala. Myrurgia je svojim postojanjem i kvalitetom obilježila parfemsku povijest jer su svoje fuzije ambera i vanilije prodavali čak i mitskom Guerlainu. Myrurgia je uspostavila normativ kvalitete u izradi najfinijih parfema, sapuna i proizvoda za uljepšavanje tijela. Ramon Monegal je parfumer 4. generacije koji je sagradio svoje ime pokazujući svoj talent kroz kompaniju Myrurgia, a 2009.godine je odlučio ostvariti svoj životni san i započeti priču sa svojim potpisom i tako je nastao Ramon Monegal. Iako je osnovao vlastitu parfemsku kuću, i dalje potpisuje parfeme za kuće kao što su Massimo Dutti ili Adolfo Dominguez.

 

2009. je godina nastanka flagship butika Ramon Monegal u prestižnoj četvrti u Barceloni koji je Ramon u potpunosti sam dizajnirao i posvetio luksuzu. Od samih početaka, brend se pozicionirao kao poseban i drugačiji, kao alternativa komercijalnim mirisima. To su prepoznali najluksuzniji dućani svijeta kao sto su Harrods u Londonu, Bergdorf & Goodman te Saks Fifth Avenue u New Yorku ili Bloomingdale’s u Dubaiju gdje se Monegal parfemi mogu i pronaći. Od sada, lanac Plaza parfumerija ekskluzivno stavlja na tržiste Ramon Monegal parfeme i opravdava reputaciju vrhunske beauty destinacije.



Ono što Monegal parfeme čini posebnima su sastojci i posvećenost detaljima. Ništa nije prepušteno slučaju, počevši od bočice koja imitira tintarnicu u koju se namakalo nalivpero kako bi se moglo stvarati riječima. Nalivpero je koristio Ramonov otac i djed te se ugledao na tintu kao inspiraciju za svoju bočicu koja je izrađena u kalupima samo za njega.


Jedna od najvećih posebnosti su spomenuti sastojci koji su u samom parfemu. Zbog velike tradicije i neograničenosti u marketingu, parfemi su sastavljeni od najfinijih i najrjeđih materijala svijeta prirodnog podrijetla. Danas je to rijetkost jer mnogobrojni parfemi danas sadržavaju sintetske materijale i molekule koje sve više zamijenjuju glamur prirodnih esencija. Tako na primjer Monegalovi Oud parfemi kombiniraju u sebi u potpunosti prirodnu Oud smolu koja je u ovom trenu iznimno popularna. Monegalovi Oudovi su sastavljeni od smole iz Kambodže, Vijetnama i Laosa, a 1 kilogram na trzištu košta od 15. 000 eura pa nadalje.



Parfem Flamenco je polučio iznimno velik uspjeh na tržistu jer u sebi kombinira prelijepe note bijelog mošusa, slatkih cvjetnih tonova i osvježavajuće voćne svježine. Prilikom lansiranja na tržište, Flamenco je bio najprodavaniji parfem u londonskom Harrodsu prestigavši rivale u niche svijetu. Parfem Flamenco označava prekretnicu u filozofiji Monegal kuće s kojim se mijenja estetski identitet.

 


Tako je stvorena Ibiza kolekcija koja je inspirirana suncem, solju, morem i plažom. Ibiza parfemi su osvojili mnogobrojne nagrade jer podsjećaju na miris kože okupane suncem dok morska sol ostavlja zavodljiv trag u zraku. Tri mirisa pričaju priču o tri doba dana; La Isla Blanca je mirno jutro na Ibizi, kada se završio noćni party, a more je mirno poput ulja na platnu. Flowerpower je buđenje otoka, kada je sunce u svom zenitu i nagovještava zanimljivu večer. Naposlijetku, Café del Mar je posvećen najpoznatijem lounge baru na svijetu gdje su najpoznatije zabave na otoku.



Ovaj brend dostupan je u parfumeriji Plaza u BBI centru, a uoči Božićnih praznika, Ramon Monegal će i osobno posjetiti Sarajevo i Plazu.



Podijelite na: