Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Glamglow Superserum™ 6Acid Refining Treatment

Share

Glamglow Superserum™ 6Acid Refining Treatment

Super-serum za blistav ten

Naša koža je živa, to je organ koji se neprestano obnavlja i ćelije kože su zadržale sposobnost dijeljenja. Međutim, nisu svi slojevi kože podjednako „živi“: na vrhu su orožale, mrtve stanice koje nestaju, i mi to često vidimo kao perut. Upravo ovi mrtvi slojevi kože djeluju ružno i postaravaju nas. Takva koža gubi blistavost, mladenački sjaj, zategnutost te izgleda kao da su pore veće, bore izraženije, a ten „umrtvljen“.



Dakle, šta možemo učiniti da to spriječimo ili poboljšamo izgled kože?

Odgovor je - eksfolijacija. I to najbolje ona posebnim kiselinama, koje oslabljuju veze između ćelija i tako skidaju ovaj sloj mrtvih ćelija koji našu kožu čini beživotnom.

Obično se ova procedura, hemijski piling tj. eksfolijacija radi AHA-kiselinama, što je skraćenica za alfa-hidroksilne kiseline, u koje spadaju glikolna, limunska, jabučna i mliječna kiselina. AHA kiseline, osim što rade eksfolijaciju, također imaju i druge korisne efekte na našu kožu: potičnu proizvodnju kolagena, tog prirodnog sastojka kože koji je „nosač“ strukture kože, preveniraju akne, posvjetljuju ten i poboljšavaju intenzitet apsorbcije drugih korisnih sastojaka u kožu.



Međutim, proizvodi sa AHA kiselinama najbolje djeluju u dobrom okruženju drugih sastojaka, a ne sami. U proizvodima koji sadrže neke druge kiseline te hranljive tvari, eksfolijacija, a time i poboljšanje strukture kože i izgleda tena, dostižu svoj optimum.

Jedan od takvih, optimalno kreiranih proizvoda je GLAMGLOW SUPERSERUM™ 6-Acid Refining Treatment, koji sadrži čak 6 tipova kiselina koje djeluju na različite slojeve kože, zahvaljujući tome što svaka od njima ima drugačiju sposobnost penetriranja. Holivudski brend je kreirao jedan od rijetko cjelovitih proizvoda u kojem su AHA kiseline dopunjene BHA (beta-hidroksilne kisleine) i PHA (poli-hidroksilne kiseline) koje uklanjaju mrtve ćelije i potiču obnovu ćelija, što se nakon niza upotreba, očituje kroz blistaviji ten te ublaženiji izgled pora. Posebno treba istaći kako su PHA najnoviji trend u kozmetici jer su blaže i, mada ne prodiru tako duboko u kožu kao AHA, imaju jednu drugu važnu osobinu – sprječavaju hemijske reakcije koje slabe kolagen u koži.

Ovdje se nalaze salicilna, glikolna, mliječna, mandelična, piruvična i vinska kiselina koje u sinergiji ne samo da uklanjaju mrtve stanice, nego imaju i baktericidno dejstvo. Dopunjene hijaluronskom kiselinom, tim prirodnim sastojkom kože, sve ove tvari još i hrane i hidratiziraju kožu. Ne trebate brinuti zbog toga što ovaj serum sadrži šest različitih kiselina – korištenje jednom dnevno je sasvim dovoljno sa postizanje optimalnih efekata, a neće izazvati neugodnost.

Proizvod sadrži i aktivni ugalj koji kao spužva upija nečistoće.



Serum se koristi noću, prije spavanja tako što se stavlja na čistu kožu. Zanimljivo je da serum ima blagu sivo-ljubičastu boju koja nestane kada se proizvod utrlja u kožu. Jako brzo se upija i ne izaziva neugodu iako sadrži niz kiselina.

Već nakon prvih nekoliko upotreba koža djeluje blistavije, glađe, a sa dužom upotrebom poboljšava strukturu kože.


Za kupovinu proizvoda posjetite:

https://plaza.ba/proizvod/7859/superserum-6acid-refining-treatment



Podijelite na: