Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM
1 besplatan uzorak uz kupovinu
Šaljemo širom Bosne i Hercegovine
Prednosti

Dostava unutar 1-3 radnih dana
Besplatno pakovanje
1 besplatan uzorak
Besplatna dostava za sve narudžbe preko 100KM

Escentric 05 Edt Unisex


296.00 KM

100mlŠIFRA 5060103310593

Raspoloživo stanje


W.PLAZA d.o.o. Sarajevo se trudi da opisi, slike i cijene proizvoda budu kompletne i bez greške. U slučaju grešaka pri prikazu informacija ne preuzimamo odgovornost.

+30 PLAZA cvjetića

Prednosti


Dostava unutar 1-3 radnih dana
Besplatno pakovanje
1 besplatan uzorak
Besplatna dostava za sve narudžbe preko 100KM

LINIJA

10


OPIS LINIJE

Escentric Molecules slavi parfumeriju kao umjetnost hemije. Mirisi su predstavljeni u binarnim parovima. Svaki par istražuje jednu aromu-molekul na dva različita načina. Miris Escentric naglašava jedinstveni karakter molekule arome sa sastojcima koji poboljšavaju njene ključne aspekte. Miris Molecule je radikalno minimalistički. Ne sadrži mirise, osim arome-molekule, čiste i pojedinačne. Mirisi Escentric i Molecule u svakoj se seriji prodaju zasebno.


OPIS PROIZVODA

Escentric 05 od Escentric Molecules parfem je za žene i muškarce. Ovo je novi miris. Escentric 05 je predstavljen 2020. Parfem je kreirao Geza Schoen. 


SASTOJCI

Gornje note su smreka, bergamot, ružmarin, lovor, naranča, list smokve, smokva i bosiljak; srednje note su čempres, hedione, iris, frezija i jasmin; bazne note su kašmirovina, Iso E Super, ambroxan, mošus, mastika i labdanum.


O BRENDU

Escentric Molecules svoje postojanje duguju aroma-molekuli koja ne postoji u prirodi. Iso E Super stvoren je u laboratoriju na IFF-u 1973. Ostao je nepoznat izvan svijeta parfumerije sve do pokretanja Escentric Moleculesa, iako njegova neuhvatljiva prisutnost lebdi u relativno niskim koncentracijama u pozadini mnogih mirisa i za muškarce i za žene. Među parfimerima je cijenjen zbog baršunastog učinka čahure. Kad je parfumer Geza Schoen prvi put izolirao miris Iso E Super, nešto je kliknulo. “Shvatio sam da je zajednički nazivnik u svim mirisima koji su mi se svidjeli bilo to što sadrže veliku dozu toga. Iso E Super vrlo je neobičan. Nikad ga se ne možete zasititi. Jedan šmrk i želiš cijelu bocu. To je poput droge. " Schoen je počeo eksperimentirati, stvarajući mirise koji su sadržavali Iso E Super u nečuvenim omjerima. Jedne je noći otišao dalje. Krenuvši na piće s prijateljem, predložio je da prskaju samo po molekuli arome.  Jedan miris sadržavao bi neviđenih 65% molekule. Ostatak formule sastojao bi se od sastojaka dizajniranih da podcrtaju njezino slabo osvijetljeno raspoloženje. Ako je ovo bio radikalan potez, drugi je miris bio potpuno nekonformistički. Sadržao bi samo molekulu Iso E Super. Od svog lansiranja 2006. godine, Escentric Molecules bio je fenomen. Schoen je prvi par mirisa, 01, pratio s 02, 03, 04, a 2020. i peti par, Escentric Molecules 05. Svaki par fokusira se na one rijetke molekule arome koje imaju sjaj i dubinu karaktera kako bi bile samostalne.


Podijelite na:KOMENTARI / RECENZIJE